Model Trauma - Trauma Model

Jag föredrar att ha en slags verklighet eller modell framför mig när jag målar.

Med diverse inköpta leksaker, skämtartiklar, möbler, byggmaterial mm byggs en skapelse upp som sedan målas av i akvarell eller olja eller tecknas i blyerts. Materialet återanvänds om och om igen för bygget av en ny skulptur att måla av.

Sammanställningarna av föremål följer mitt inre liv med en absurd och humoristisk knorr. Jag ser det som att jag hanterar den slumrande galenskap som jag anser bor i varje människa. Hjärnans spratt och associationer är oändliga.

Mitt budskap är att man ska bekanta sig med sina demoner. Då gör de förhoppningsvis ingen skada.

Nedanstående målningar är gjorda med akvarellfärg. Målningen är en tolkning av objektet med inriktning på att gestalta kropp i rum med färg. Rumsligheten åstadkommer oväntade möten på underlaget och figurerna hoppar omkring och antar fler gestaltningar än vad som finns när man bara tittar på skulpturen.

Nedan om "Känn dig själv" bl a

Greklands_sju_vise

Sokrates