Om mig

Jag är en Stockholmare som älskar forsar och vildmark och som vistas delar av året i Södra Lappland.

Att skildra rum och ting i färg är något som ackompanjerat mitt liv sedan 70-talet och som till slut blivit ett behov. Oavsett motiv är måleriets gemensamma nämnare en rasande fart med en precision liknat vid ett musikaliskt improviserat solo. Penselföringen är livlig och uttrycksfull. Tekniken är olja på duk eller akvarell på papper och färgen är bruten och exakt.

I  boken "Säg Hej! till ditt inre monster" har jag gjort upp med mitt livs irrfärder. Den består av psykologiska skulpturer som avtecknats och avmålats.

Min filosofiska hållning är individualistisk och skeptisk. Jag uppfattar människan som ett djur bland andra djur på vår jord. I min konst har jag mött mycket motstånd, både inre och yttre men jag har aldrig givit upp det jag en gång drömde om, att vara konstnär. Förrän nu, men nu har jag pensionspengar, om dock lite, och driver konsten som enskild firma vilket gör att jag kan måla ifall jag tycker det är tillräckligt roligt och det tycker jag fortfarande förvånansvärt nog. Det är ett sätt att befolka ensamheten och dryga ut pensionspengen.

Så idag kan jag inte klaga utan känner mig fri som fisken.

Människa i WikipediaREPRESENTERAD AV INGELA S GALLERY LUNTMAKARGATAN 52 STOCKHOLM