Om mig

Jag är en Stockholmare som de senaste åren 2001-2018 vistats mycket i Södra Lappland Vilhelmina Kommun, närmare bestämt Kultsjödalen där mina vildmarksmålningar är gjorda. Med saknad har vi nu sålt vårt hus där och det kommer att bli andra resor och målningar. Men vem vet kanske gästar vi dalen ändå då och då.

Att skildra rum och ting i färg är något som ackompanjerat mitt liv sedan 70-talet och måleriet har varit som att ha en trogen vän. Mitt måleri kännetecknas av en stark volym och en kännbar rymd. Oavsett motiv finns en rytm i bilderna och färgen ser ut att röra sig.

Även blyertsteckningarna jag gör inför uppbyggda stillebenskulpturer har ett måleriskt angreppssätt. Det dröjer innan kroppen i motivet fixerats för att bilda något vettigt eller vanvettigt uttryck på underlagets yta. I skildringen av byggena blir det overkliga verkligt.

Det slår mig ibland att jag använt konsten till att lära känna mig själv och att det har räckt som ambition. Att borra sig ner i sin ömklighet har i mitt fall varit en förutsättning för att kunna göra bilder.

I boken "Säg Hej! till ditt inre monster" har jag gjort upp med mitt livs irrfärder. Den består av psykologiska skulpturer som avtecknats och avmålats.

Om uttrycket "Känn dig själv"

Greklands sju vise

Oraklet i Delfi