Om mig

Jag är en Stockholmare som älskar forsar och vildmark och som vistas delar av året i Södra Lappland.

Att skildra rum och ting i färg är något som ackompanjerat mitt liv sedan 70-talet och som till slut blivit ett behov. Oavsett motiv har måleriets utförande en precision som kan liknas vid ett improviserat trumsolo. Bilderna har en rytm och penselföringen är livlig och uttrycksfull.

Även blyertsteckningarna jag gör inför mina skulpturer förutom måleriet i olja, akvarell  har ett måleriskt angreppssätt. Det dröjer innan linjen fixeras och kroppen i motivet far än hit och än dit innan den har hittat sin plats i rumsligheten. Litet blir stort och tvärtom i hoppet om att uppnå något vettigt eller vanvettigt uttryck i tre dimensioner på underlagets yta.

Det slår mig ibland att jag använt konsten och måleriet till att lära känna mig själv och att det har räckt som ambition. Det har tagit väldigt många år att uppnå en acceptans för att bara vara. Att lämna frågan bra eller dålig därhän.

"To practise any art,

no matter how well or badly,

is a way to make your soul grow.

So do it."

Kurt Vonnegut

I  boken "Säg Hej! till ditt inre monster" har jag gjort upp med mitt livs irrfärder. Den består av psykologiska skulpturer som avtecknats och avmålats.

Målet att vara en avancerat målande konstnär sattes vid 18 års ålder. Vägen som ska vara mödan värd har periodvis varit ett helvete.

Lusten att måla kvarstår dock och jag fortsätter att befolka ensamheten med mitt måleri.

Människa i WikipediaREPRESENTERAD AV INGELA S GALLERY LUNTMAKARGATAN 52 STOCKHOLM